Ontdek Westfriesland op de fiets

Gelegen aan het IJsselmeer en omringd door de Westfriese Omringdijk.

Medemblik

De historische stad Medemblik is de oudste stad van West-Friesland. De stadsrechten heeft de stad te danken aan graaf Floris V sinds 1289. Hij liet in diezelfde tijd een dwangburcht bouwen, die nu bekend staat als Kasteel Radboud.

Medemblik bezit veel historische bezienswaardigheden en musea, die ook leuk zijn om te bezoeken met kinderen. Voorbeelden: Kasteel Radboud, Het bakkerijmuseum "De oude Bakkerij", De korenmolen "De Herder", Het Nederlands Stoommachinemuseum en nog veel meer. 

Subtitel Lakkie Tweewielers

Die Vergangenheit dieser alten, historischen Stadt ist durch die mächtige Verenigde Oost-Indische Compagnie (Niederländische Ostindien-Kompanie) geprägt. Dies verleiht der Stadt eine ganz besondere Atmosphäre. 

Ein Museumsbesuch gehört mit den drei Museen, die es in Hoorn gibt, ebenfalls zu den Möglichkeiten.

Das Westfries Museum (westfriesisches Museum) zeigt die ferne Vergangenheit der Stadt, während das Museum van de Twintigste Eeuw (Museum des zwanzigsten Jahrhunderts) bei den Jugendlichen unter uns einen hohen Wiedererkennungswert hat. Mit der Dampfstraßenbahn Hoorn-Medemblik reisen Sie in die Vergangenheit.

Enkhuizen

De geschiedenis van de Verenigde Oostindische Compagnie, kortweg VOC, is in Enkhuizen nog duidelijk zichtbaar. Door de gunstige liging aan het IJsselmeer (voorheen Zuiderzee) was het aantrekkelijk om hier een "Kamer van de VOC" te vestigen. De Drommedaris, de verdedigingstoren aan de haven, en het centrum met de historische panden herinneren nog aan deze welvarende tijd.

Hier vindt u ook het Enkuizer Almanakmuseum gelegen aan de voet van de Drommedaris of u gaat terug in de tijd in het Zuiderzeemuseum en zie, hoor, voel, proef en ruik het dagelijks leven rond de Zuiderzee, voordat de Afsluitdijk in 1932 kwam.

Het IJsselmeer

Het IJsselmeer is ontstaan door de aanleg van de Afsluitdijk, die gereed kwam in 1932. Voorheen was dit de Zuiderzee. Voor de echte fietsliefhebber een echte uitdaging om te fietsen. De route staat ook wel bekend als de Zuiderzee fietsroute. U fiets langs de mooiste historische visserdorpjes, unieke natuurgebieden en weidse polderlandschappen.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?

Neem gerust eens contact met ons op, wij staan u graag te woord!